Importanța călătoriilor

 „Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat.”
Există lucruri pe lume pe care poți alege să le faci, pentru că așa ai chef, și există altele pe care… ți le datorezi! Nu promite nimeni că mai ai ocazia la o a doua viață și, deși a doua tinerețe există, nu doar că nu-i mereu văzută cu ochi buni, dar nici nu dispune de atâta foc în sânge ca cea dintâi. Și pentru că, în ultima zi de viață, nu-ți vei aminti orele minunate și de calitate pe care le-ai petrecut răsfoind mailurile, acum ca niciodată este timpul să rezervi biletele alea către cele mai intense experiențe dintr-o viață de om tânăr.

Argumente pentru care trebuie să călătorești ori de câte ori ai ocazia:

  • Călătoriile pot îmbunătăți starea de sanatate. Deoarece calatoriile reprezinta modalitati de relaxare, ameliorarea nivelului de stres este principalul beneficiu pe care ti-l ofera. In cazul in care profesia ta presupune un timp indelungat pe scaun, miscarea iti va activa fluxul sanguin, stimuland sistemul imunitar. In consecinta, este redus si riscul de a dezvolta o boala cardiaca. Pe plan mental, pe langa stres, calatoriile reprezinta un remediu pentru depresie si anxietate. Nu inlocuiesc medicamentele, dar daca esti genul de persoana obisnuit sa nu-si depaseasca zona de confort, ai cu siguranta nevoie de o plimbare.

  • Călătoriile te ajuta sa te deconectezi de rutina zilnica. Ajungem adeseori prinsi intr-o multime de griji si probleme care se aduna zilnic si devin o reala corvoada, de nesuportat. Poti elimina, cel putin pentru o scurta perioada, aceasta presiune resimtita daca te rupi din acest ritm ametitor. Desi poate parea neobisnuit, calatoriile reprezinta o maniera naturala de a induce sentimentul ca iti lipseste cineva sau ceva sau ca ti se simte lipsa.

  • Călătoriile te ajuta sa devii mai inteligent. Invatand cuvinte din limbi straine vei observa treptat imbunatatirea capacitatii tale mentale. Pe langa noi limbaje, vei invata in plus mai multe si despre tine insuti. Este posibil sa ajungi in ipostaza care sa iti solicite inteligenta, obligandu-te sa gandesti diferit si sa apelezi la resursele de moment. Fie ca este vorba despre niste bagaje pierdute sau de a comanda mancarea dorita. Cu siguranta vei dezvolta abilitati pe care nici tu nu le banuiai
  • Te vor ajuta să intelegi mai bine alte culturi. Privind oamenii din alte tari cum vorbesc, traiesc zi de zi, vei intelege cu totul altfel modul in care acele culturi isi deruleaza viata. Daca doar citesti sau privesti poze, emisiuni despre ele pierzi o multime de informatii esentiale despre ele. ti se vor deschide perspective unice si vei intelege cat de mare este cu adevarat lumea in care traim. In plus, vei depasi ideile preconcepute, prejudecatile pe care de cele mai multe ori ti le formezi inconstient

  • Vei avea ocazia sa incerci preparate incredibile. Poate nu vor fi toate pe gustul tau, dar vor fi preparate pe care nu le-ai mai incercat. Nu exista preparate locale identice, prin urmare cu cat vei calatori mai mult, cu atat experienta ta culinara va fi mai vasta. Chiar daca nu esti curajos din fire sa incerci preparate mai putin obisnuite, dulciurile cu siguranta sunt pe placul oricui;

  • Vei cunoaste oameni noi si te vei simti ca un aventurier. Nu trebuie sa mergi in jungla ca sa cunosti persoane noi. Atata timp cat nu ai mai fost niciodata intr-un anumit loc, poate fi considerat o aventura. Intocmeste o lista cu locurile pe care iti doresti sa le vizitezi.

  • Îti creezi amintiri pentru intreaga viata. Cu fiecare calatorie pe care o faci cladesti povesti pe care le vei depana mai tarziu sau, dimpotriva, pe care le vei pastra doar pentru tine. Nu exista calatorie care sa nu vina insotita de o experienta inedita, care iti va ramane in memorie.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuri fascinante din Republica Moldova